‐ Bali in Beeld ‐

Steensoorten en onderhoud

 

limestone: lichtgele fijne steen, stevig maar niet vorstbestendig

sandstone: grijze fijne steen, zacht en redelijk vorstbestendig

greenstone: groene, wat grove steen, hard en in hoge mate vorstbestendig

lavasteen: grijze en soms roze actie steen, zeer hard en vorstbestendig

blackstone: zwarte, beetje poreuze steen, zeer hard en vorstbestendig

casting: grijze cement/beton, zeer hard en vorstbestendig

Afhankelijk van waar een beeld in de tuin geplaatst wordt zal er gedurende de diverse seizoenen al dan niet lichte mosgroei op de beelden ontstaan waardoor de beelden een wat groenige kleur krijgen. In de meeste gevallen maakt dit het beeld alleen maar mooier en geeft het een meer mystiek karakter aan het beeld. 

Mocht u hier niet van houden dan zijn vrijwel alle beelden goed te reinigen met water. Gaat u hier dan wel niet te hardhandig mee om. Zeker niet met een hogedrukreiniger. Met name bij beelden van limestone, sandstone en greenstone kunnen beschadigingen ontstaan. 

Beelden van casting (beton) zijn veelal zwart gemaakt. Wanneer u deze afschrobt is de kans groot dat u de verflaag eraf schrobt. U zult het beeld dan opnieuw moeten voorzien van een nieuwe verflaag.

Heeft u een schaal of pot gekocht waar water in kan blijven staan, zorg er dan in de wintermaanden voor dat er geen water in staat. Bij vorst zet water uit en kan het product kapot vriezen. Wij staan hier uiteraard niet voor in. Wij adviseren indien mogelijk het product "op zijn kop" te zetten of zodanig af te dekken dat er geen water in kan komen.

 

Informatie over steensoorten en onderhoud